Meld je school aan voor het Student Skills Team
10/10/2022

Meld je school aan voor het Student Skills Team

Sterker naar het mbo door voorlichting, coaching en begeleiding ter bevordering van de ontwikkeling van mbo-vaardigheden bij vmbo-leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken!

De overgang naar een vervolgopleiding op het mbo wordt door veel vmbo'ers als groot ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat kennis hebben en het kunnen inzetten van mbo-vaardigheden een belangrijke factor voor studiesucces is. Het is voor de toekomstige mbo-student daarom belangrijk om aan de ontwikkeling van mbo-vaardigheden te werken. 

Om bovenstaande een 'positieve boost' te geven heeft Spirit4you het Student Skills Team opgericht. Dit Team bestaat uit hbo-studenten die zorgvuldig geselecteerd en inhoudelijk getraind zijn om zodoende ingezet te worden als ervaringsdeskundigen en rolmodellen! 

Het project is erop gericht om vmbo'ers voor te bereiden op de overstap naar het mbo. Specifiek gaat het om bewustwording en ontwikkeling/versterking van de benodigde mbo-vaardigheden. Hierdoor weten vmbo'ers beter wat er van hen wordt verwacht op het mbo en zijn zij beter voorbereid. Aan de hand van een praktische workshop geven de hbo-studenten tips en handvatten mee om zich voor te bereiden op de overstap naar het mbo. 

Bekijk hier het filmpje over het belang van aandacht voor mbo-vaardigheden op het vmbo. 

Wil je je school aanmelden voor een workshop mbo-vaardigheden? Dat kan hier.

Meer weten? Neem contact op met Mascha Westgeest

m.westgeest@spirit4you.nl

Onze nieuwsbrieven
  • Meld je aan voor onze nieuwsbrieven
    Spirit4you vo-mbo

  • Spirit4you havo-mbo-hbo

  • Spirit4you pro/vso/entree