Bekijk Je Toekomst Nu beurs 2020 online
26/11/2020

Bekijk Je Toekomst Nu beurs 2020 online

Met een online voorprogramma, hoofdprogramma en after party voor 3e en 4e jaars

Om de 3e en 4e jaars leerlingen goed voor te bereiden op de Bekijk Je Toekomst Nu beurs Online is er een online voorprogramma, hoofdprogramma en after party gemaakt. Het voorprogramma is vergelijkbaar met de voorbereidende lessen in de klas zoals voorgaande jaren. Het hoofdprogramma, de voorstelling, is vergelijkbaar met het beursbezoek in World Forum The Hague en de after party is vergelijkbaar met de afsluitende les na het beursbezoek.

Wij hopen met dit programma een goed alternatief te hebben gevonden voor de Bekijk Je Toekomst Nu beurs 2020.

De vo-scholen in de regio Haaglanden hebben over de online beurs een e-mail met meer informatie ontvangen.

Voorprogramma
Voorbereidende lessen online / Dinsdag 1 december t/m woensdag 9 december

Tijdens het voorprogramma ontdekken de leerlingen wat hun interesses, kwaliteiten en competenties zijn. Door middel van testjes, filmpjes en opdrachten gaan zij op onderzoek uit welke sectoren bij hun passen. Het doel is om aan het einde van het voorprogramma een top 3 van sectoren te hebben gemaakt waar zij interesse in hebben.

Hoofdprogramma
Bekijk Je Toekomst Nu beurs / Donderdag 10 december t/m donderdag 17 december

Tijdens het hoofdprogramma gaan de leerlingen met hun 'top 3 van sectoren' aan de slag om te ontdekken welke opleidingen er allemaal bij deze sectoren horen. Zij bezoeken verschillende sectortenten om daar diverse opleidingen te bekijken. Middels filmpjes en opdrachten worden zij door het hoofdprogramma geleid. Aan het einde van het hoofdprogramma hebben zij een lijst gemaakt van hun favoriete opleidingen.

After party
Na de Kerstvakantie

Tijdens de after party gaan de leerlingen met hun lijst van favoriete opleidingen aan de slag. Zij gaan zich verdiepen in de locaties waar de opleidingen gegeven worden en wat er allemaal komt kijken bij het aanmelden op het mbo.

Veel gestelde vragen