Bijeenkomst sector oriƫntatiedagen 28 september 2023
28/09/2023

Bijeenkomst sector oriƫntatiedagen 28 september 2023

Tijdens deze bijeenkomst wordt een mooi initiatief gepresenteerd

Graag nodigen wij jullie uit voor een bijeenkomst op 28 september. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we een mooi initiatief uit de regio Zoetermeer waarbij mbo, vo en werkgeversorganisatie ZWconnect (Zorg en Welzijn) een mooie samenwerking zijn aangegaan om leerlingen door middel van een excursie door het zorglandschap een doorkijk te geven naar de praktijk.

Dat er binnen de sector zorg en welzijn veel te doen is, weten we allemaal. Wat er dan allemaal aan functies en bijbehorende werkzaamheden zijn, daar kwam de decanen en mentoren van het Oranje Nassau College tijdens deze excursie achter. Zij hebben in twee dagen 7 organisaties bezocht, van een ouderenzorg organisatie, eerstelijnszorg organisatie tot een ziekenhuis en kinderdagopvang. Deze excursie wordt vervolgens aangeboden aan 25 leerlingen. Tijdens de organisatie bezoeken wordt er ingezet op praktijkoefeningen, taken en werkzaamheden, zodat de leerling écht een beeld krijgt bij een functie binnen de sector.

Tijdens de bijeenkomst presenteert Merel Stuijfzand (projectleider ZWconnect) en Stefan Rademaker (decaan ONC) de successen en uitdagingen van het initiatief. Een mooie gelegenheid om vragen te stellen en te verkennen of we dit initiatief breder kunnen uitzetten in onze regio.

Locatie: ROC Mondriaan, Aspasialaan 19

Tijd: 9.30 - 11.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur