home   >   mbo-hbo   >   monitoring-mbo-hbo

Inleiding

Jaarlijks verzorgen we op verschillende gebieden monitoringsrapportages:

Op regionaal niveau maken we inzichtelijk welke percentages leerlingen vanuit het mbo doorstromen naar welke hbo-opleiding en hoe succesvol deze srudenten zijn in het hbo. 

Voor het LOB-cv brengen we in kaart hoeveel mbo-opleidingen met hoeveel studenten gebruik maken van deze overstaptool en hoe deze informatie gebruikt wordt in het hbo.

Ieder jaar maken we een rapportage over al onze activiteiten en producten en het succes daarvan.   

 

Inleiding
Monitoring mbo-hbo

Spirit4you mbo-hbo heeft de doorstroom naar en switch en uitval op het hbo vanuit de mbo-opleidingen in de regio Haaglanden geanalyseerd. Zo wordt inzicht gegeven in studentstromen: hoeveel studenten van welke mbo-opleiding zijn na een cursusjaar nog actief in de opleiding? En hoe groot is de uitval per opleiding van de hbo-instellingen in de regio Haaglanden? 

In de notitie Aansluiting mbo-hbo wordt een aantal thema’s met betrekking tot overstap naar het hbo en studiesucces geanalyseerd. Doel van deze notitie is het gesprek op gang te brengen over doorstroom en uitval van mbo naar hbo en te werken aan concrete plannen ter verbetering. Mocht u in gesprek willen over de inhoud van deze monitoring, dan bent u hartelijk welkom te reageren via info@spirit4you.nl.

Monitoring LOB-cv

Het LOB-cv is een goede voorbereiding op de overstap naar het hbo. Studenten beantwoorden vragen, passend bij zes thema's. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van zichzelf. Studenten zijn zelf eigenaar van het LOB-cv. Zij versturen het bij de aanmelding voor een opleiding naar het hbo, zodat beter ingespeeld kan worden op de behoeften van de startende student. Hier vind je meer informatie over het LOB-cv.

Het is van belang dat scholen het invullen van het LOB-cv opnemen in hun programma. Jaarlijks rapporteren we voor bestuurders en scholen hoe het LOB-cv gebruikt wordt door mbo-scholen en hbo-opleidingen. 

Onze thema's

Vestibulum sodales gravida finibus. In ac metus quam. Nullam consectetur rutrum nibh, non rhoncus purus lacinia sed. Maecenas vitae nisi in risus sollicitudin feugiat vel finibus tellus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras ultrices pharetra est ut gravida. Sed vitae lorem ac nisi faucibus placerat. Cras vel dignissim libero. Pellentesque eget congue nulla. Nunc eu risus pellentesque, vulputate lorem sit amet, fringilla ante. Sed ante ligula, molestie et libero et, viverra faucibus justo. Aliquam et gravida arcu.

Loopbaanorientatie
Lees meer
Verbetering aansluiting
Lees meer
Professionalisering en netwerken
Lees meer
Jaarrapportage Spirit4you

Jaarlijks verzorgen we een rapportage met daarin een overzicht van de belangrijkste activiteiten en producten van Spirit4you. Er is een overzicht van aantallen, tevredenheid en bijzonderheden per activiteit opgenomen, naast
een schema van deelname aan activiteiten van Spirit4you per school. Lees vanaf pagina 15 de Jaarrapportage 2021 van Spirit4you havo-mbo-hbo.