Jaarlijks levert Spirit4You verschillende rapportages op voor de overstappen vo-mbo, vo-hbo en mbo-hbo. Hierin worden de overstapgegevens geanalyseerd met als doel om enerzijds beter inzicht te krijgen in doorstroom, switch en uitval van leerlingen en studenten. Anderzijds, om het gesprek aan te gaan met onderwijsbesturen, directies en schoolleiders.
Jaarrapportage
Een overzicht van de belangrijkste activiteiten en producten
De jaarrapportage biedt een overzicht van de belangrijkste activiteiten en producten van Spirit4You, inclusief een overzicht van aantallen, tevredenheid en bijzonderheden per activiteit, alsook de deelname aan de activiteiten per school.


Monitoringsrapportage
Beter inzicht verkrijgen in doorstroom, switch en uitval van leerlingen en studenten
Spirit4You brengt jaarlijks de doorstroom, switch en uitval in kaart van de overstappen van vmbo naar mbo, van mbo naar hbo en van havo naar hbo in de regio Haaglanden.
Waarom
Doel van deze rapportage is om, binnen de regio, het gesprek op gang te brengen over doorstroom en uitval m.b.t. de verschillende overstappen en te werken aan concrete plannen ter verbetering. Bovendien biedt deze rapportage handvatten voor vaststelling van het jaarprogramma van Spirit4You.
Voor wie
Onderwijsprofessionals, onderwijsbesturen, directies, schoolleiders en gemeenten in de regio Haaglanden.

Warme overdracht
Zorgvuldige overdracht van kwetsbare leerlingen
Leerlingen kunnen in VOROC worden aangemeld voor de warme overdracht: een week richting het einde van het schooljaar waarbij de vo-vertegenwoordiger gegevens over leerlingen persoonlijk overdraagt aan de mbo-vertegenwoordiger. Het gaat om informatie over bijvoorbeeld de thuissituatie, gezondheid en gedragsproblemen. Spirit4You matcht de betrokken vo-vertegenwoordiger aan de juiste contactpersoon op het mbo.
Waarom
De warme overdracht zorgt ervoor dat gegevens over vmbo-leerlingen zorgvuldig worden overgedragen aan het mbo, waardoor ze beter kunnen starten aan een mbo-opleiding.
Voor wie
De warme overdracht is bedoeld voor leerlingen die:
- in het laatste leerjaar actueel contact gehad hebben met JGZ, GGD, Bureau Jeugdzorg of Leerplichten en/of;
- actuele contacten hebben met jeugdreclassering of jeugdbescherming (voogdij) en/of;
- in de laatste twee leerjaren geplaatst zijn in Rebound en/of;
- in het laatste leerjaar besproken zijn in het Zorg- en Adviesteam (ZAT) en/of;
- niet behoren tot bovenstaande categorieën maar u als onderwijsprofessional wel de inschatting maakt dat overdracht van informatie voor de start van de nieuwe opleiding nodig is.