Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo

juni 2020

Kick-off symposium "juni- doorstroommaand hbo" met toespraak van de wethouder

Heeft u al genoten van de kick-off van ons online symposium Juni-doorstroommaand hbo? Met hartelijke dank aan onze Haagse wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte Hilbert Bredemeijer, Rania van het Edith Steincollege, Meryem, student HRM aan De Haagse Hogeschool en aan de studenten van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) onder leiding van Ferry Hoogeboom!

Iedere week wordt een deel van het symposium aangeboden. U leest hier verderop in deze nieuwsbrief meer over. Bij alle onderdelen bent u vanzelfsprekend hartelijk welkom!

 

Effectief lezen, hoe leer je dat?

Leesvaardigheid heeft een belangrijke bijdrage aan succesvol leren en studeren. Binnen het hbo verkrijgen studenten kennis en informatie onder meer door het lezen van artikelen, rapporten, studieboeken en andere teksten. Het gaat veelal om complexere teksten dan in het mbo en het voortgezet onderwijs en ook om veel meer teksten. Hoe kunnen studenten al die tekst goed verwerken?  Tijdens de workshop gaan we in op leesstrategieën die in het hbo van pas komen en brengen we een of twee van die strategieën in de praktijk. We ronden af met het uitwisselen van ideeën over wat de deelnemers kunnen doen om de leesvaardigheid van hun leerlingen en studenten te helpen ontwikkelen. 

Neem een voor jou onbekend studieboek of informatief boek mee naar deze bijeenkomst. Hier kunt u zich aanmelden voor deze workshop.

Praktische informatie: de workshop vindt plaats op 18 juni 2020 van 11.00 - 12.00 uur. (MS Teams). Het maximum aantal deelnemers is 12.

 

 

Online event bekijkjetoekomst in het hbo

Heeft u uw leerlingen/studenten al aangemeld? Op dinsdag 6 oktober organiseert Spirit4you havo-mbo-hbo het interactieve event Bekijkjetoekomst in het hbo. Leerlingen van havo 4 en 5 en studenten mbo 4 lopen virtueel hun route. Zij ontdekken hun kwaliteiten en interesses, bezoeken de hbo sectoren en worden wegwijs gemaakt in studeren aan het hbo. Bent u er ook bij, met uw leerlingen/studenten? Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier. Fijn als u uw aanmelding zo spoedig mogelijk verzorgt!

 

 

 

 

Monitoring havo naar hbo in Haaglanden

Spirit4you havo-mbo-hbo richt zich op de verbetering van de doorstroom naar het hbo. Naast het organiseren van professionaliseringsbijeenkomsten en het ontwikkelen van lesmateriaal besteden we ook aandacht aan monitoringsgegevens. Zo krijgen we meer zicht op studentenstromen met betrekking tot doorstroom naar en uitval op het hbo. In de notitie Aansluiting havo-hbo wordt een aantal thema’s met betrekking tot de overstap naar hbo en studiesucces geanalyseerd. Doel van deze notitie is het gesprek op gang te brengen over de doorstroom van havo naar hbo en te werken aan concrete plannen ter verbetering. Mocht u in gesprek willen over de inhoud van deze monitoring, dan bent u hartelijk welkom te reageren via info@spirit4you.nl. 

 

Workshop Raamwerk Loopbaanbegeleiding

Graag nodigen we u uit voor een bijzondere online workshop: In gesprek over LOB met behulp van het Raamwerk Loopbaanbegeleiding, dat door Euroguidance Nederland is ontwikkeld. Deze workshop wordt geleid door Eva-Maria Ternité  van Euroguidance. Tijdens de workshop krijgt u informatie over het gebruik van het Raamwerk en gaat u met collega's op onderzoek wat het raamwerk voor u kan betekenen in gesprek met directie en collega's en in uw eigen gesprekken met leerlingen. Hier vindt u meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.

Aanmelden voor het hbo!

De aanmeldmogelijkheid bij een aantal hbo-instellingen is verlengd. 

Voor de meeste studies bij De Haagse Hogeschool en Inholland kunnen de leerlingen zich tot uiterlijk 1 augustus aanmelden. Klik op de linkjes voor meer informatie van beide instellingen.

Voor een deel van de opleidingen van Hogeschool Leiden is de aanmelddatum opgeschoven naar 15 juli. Een actueel overzicht is te vinden op de site van Hogeschool Leiden.

Hart onder de riem vanuit Pabo Inholland

Een leuk filmje vanuit pabo Inholland om leerlingen een hart onder de riem te steken en hen te laten weten dat ze meer dan welkom zijn in september 2020. Docenten doen er alles aan om de nieuwe studenten een warm welkom te heten! 

Student Kasper beantwoordt alle vragen die de leerlingen hebben via: pabo.denhaag@inholland.nl.

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020