home   >   vo-mbo   >   loopbaanorientatie

Met de projecten die onder Loopbaanoriëntatie vallen, ondersteunt Spirit4you scholen om voortijdig schooluitval in de regio Haaglanden zoveel mogelijk te voorkomen. De weloverwogen keuze van de leerling voor vervolgonderwijs of doorstroom naar arbeidsmarkt staan hierbij centraal.

Spirit4you laat vo-leerlingen zo breed mogelijk kennismaken met de opleidings- en broepsmogelijkheden in de regio Haaglanden. Leerlingen ontwikkelen stap voor stap een beeld over welke opleidingen en beroepen het beste bij hun passen. Ouders worden betrokken bij het proces.

Wegwijs in het MBO

Eén gids met alle informatie

Alle informatie over mbo-opleidingen in regio Haaglanden is gebundeld in de mbo-gids Wegwijs in het mbo. De gids wordt eind september verspreid onder alle vmbo-scholen in de regio Haaglanden. 

Waarom

Met de mbo-gids wil Spirit4you vmbo-leerlingen informeren over mogelijke vervolgopleidingen. Hiermee probeert Spirit4you de doorstroming van vo-scholieren naar het mbo te verbeteren. 

Voor wie

De gids is bedoeld voor vierdejaars vmbo-leerlingen en hun ouders. 

Bekijkjetoekomstnu

Dé website voor LOB, opleidingen en beroepen

De website www.bekijkjetoekomstnu.nl is de website die leerlingen en studenten op het vo, mbo en hbo helpt bij het kiezen van een opleiding, beroep of stage. Daarvoor is er veel informatie en lesmateriaal beschikbaar in de verschillende lobboxen. Het lesmateriaal ondersteunt de leerlingen bij het maken van de juiste keuze en om een soepele overstap naar vervolgonderwijs te kunnen maken. Ook ondersteunt het lesmateriaal onderwijsprofessionals bij hun werk om jongeren te begeleiden.

Waarom

Met de website verbetert Spirit4you de doorstroming van vo naar mbo of hbo.

Voor wie

De website is bedoeld voor leerlingen en studenten, ouders, onderwijsprofessionals en werkgevers.

De Bekijk Je Toekomst Nu beurs

Dé beurs voor opleidingen & beroepen in de regio Haaglanden

Op dinsdag 12 en woensdag 13 december 2023 ontvangen wij 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen van de vo-scholen van de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg.

Tijdens het Open Huis op dinsdag 12 december a.s. zijn alle vmbo-leerlingen en hun ouders uit de regio Haaglanden van harte welkom om de beurs te bezoeken.

Voor alle informatie over de beurs, kijk op www.bjtnbeurs.nl

Bekijk hier de aftermovie van de Bekijk Je Toekomst Nu beurs vmbo.
Bekijk hier de aftermovie van de Bekijk Je Toekomst Nu beurs PRO/VSO.

Onze thema's

Vestibulum sodales gravida finibus. In ac metus quam. Nullam consectetur rutrum nibh, non rhoncus purus lacinia sed. Maecenas vitae nisi in risus sollicitudin feugiat vel finibus tellus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras ultrices pharetra est ut gravida. Sed vitae lorem ac nisi faucibus placerat. Cras vel dignissim libero. Pellentesque eget congue nulla. Nunc eu risus pellentesque, vulputate lorem sit amet, fringilla ante. Sed ante ligula, molestie et libero et, viverra faucibus justo. Aliquam et gravida arcu.

Loopbaanorientatie
Lees meer
Verbetering aansluiting
Lees meer
Professionalisering en netwerken
Lees meer
Leerroutekaart Haaglanden

Jouw leerroute

Leerlingen moeten al vroeg keuzes maken. Om te beginnen op de basisschool, waar ze in groep 8 een school voor voortgezet onderwijs kiezen. Daarna volgt op het vmbo de keuze voor een profiel in het tweede leerjaar en in het eindexamenjaar de keuze voor een mbo-opleiding. Scholen helpen leerlingen bij dit keuzeproces met allerlei activiteiten en lessen rondom loopbaanleren. Spirit4you ondersteunt scholen hierbij met het lespakket Jouw leerroute. De Leerroutekaart Haaglanden maakt hier onderdeel vanuit, dit is een instrument om in gesprek met leerlingen te gaan over hun leerroutes.

Voor wie

Vmbo-leerlingen in het tweede leerjaar die een vmbo-profiel kiezen en vmbo-leerlingen in het eindexamenjaar die een mbo-opleiding kiezen.

Overstapp - naar het mbo