Inleiding

Om een succesvolle doorstroom naar het hbo te realiseren, is het van belang dat onderwijsprofessionals met elkaar op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het onderwijs en regelmatig afstemmen over activiteiten en aanpak, We organiseren daarom door het jaar heen verschillende ontmoetingen; workshops, inspiratiesessies, informatieve bijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten. 

Netwerk mbo-hbo

Drie keer per jaar organiseren we op de donderdagmiddag het netwerk mbo-hbo. Dit netwerk is bestemd voor slb'ers/decanen/teamleiders mbo en docenten/betrokkenen hbo. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor uitwisseling, leren van elkaar, het bespreken van gezamenlijke initiatieven en activiteiten en het versterken van de contacten tussen mbo en hbo. 

Data 2020/2021:

Donderdag 4 november, 15.00 -16.00 uur

Donderdag 24 februari, 15.00 -16.00 uur

Dobnderdag 19 mei, 15.00 -16.00 uur

Netwerk mbo-hbo
Directeurencongres

Dinsdag 9 november 2021 organiseren we een bijeenkomst voor besturen en management van havo, mbo en hbo in de regio Haaglanden. Tijdens een inspirerend,informatief en interactief samenzijn is er ruimte voor netwerken, uitwisseling over ontwikkelingen aangaande de succesvolle doorstroom naar het hbo en de aanpak op het hbo, in relatie met ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en samenwerking binnen de regio.

Aanmelden voor het festival kan hier.

Directeurencongres

Onze thema's

Vestibulum sodales gravida finibus. In ac metus quam. Nullam consectetur rutrum nibh, non rhoncus purus lacinia sed. Maecenas vitae nisi in risus sollicitudin feugiat vel finibus tellus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras ultrices pharetra est ut gravida. Sed vitae lorem ac nisi faucibus placerat. Cras vel dignissim libero. Pellentesque eget congue nulla. Nunc eu risus pellentesque, vulputate lorem sit amet, fringilla ante. Sed ante ligula, molestie et libero et, viverra faucibus justo. Aliquam et gravida arcu.

Loopbaanorientatie
Lees meer
Verbetering aansluiting
Lees meer
Professionalisering en netwerken
Lees meer
Bijeenkomsten onderwijsprofessionals mbo

 

 

Zo'n 10 keer per jaar organiseren we op de donderdagochtend online werksessies, webinars en informatieve bijeenkomsten voor onderwijsprofessionals mbo en hbo. De bijeenkomsten gaan over landelijke en regionale onderwijsontwikkelingen, LOB en SLB, mbo-keuzedeel, vaardigheden, tools, voorbereiding op het kiezen van een hbo-opleiding en succesvolle doorstroom naar het hbo. 

Data 2021/2022:

Donderdag 4, 11 en 18 november, 10.00- 11.00 uur 

Donderdag 2 en 9 december, 10.00- 11.00 uur 

Donderdag 13 en 20 januari, 10.00- 11.00 uur 

Donderdag 3 en 10 februari, 10.00- 11.00 uur 

Donderdag 10 en 17 maart, 10.00- 11.00 uur 

Bijeenkomsten onderwijsprofessionals mbo