Bij de overstap naar het hbo lopen veel studenten tegen dezelfde problemen aan; de verwachtingen komen niet uit, de aansluiting met de vervolgopleiding sluit niet of nauwelijks aan en zij ondervinden last van een gebrek aan motivatie en inzet. Deze problemen vormen voor Spirit4you de basis voor een aanpak van de verbetering in de doorstroom vo-hbo. Om deze transitie van het voortgezet onderwijs naar het hbo te versoepelen spelen we in op de hoofdvragen; Wat betekent studeren aan het hbo? En hoe kun je je daarop voorbereiden? Met name de ervaring en expertise van huidige studenten zijn de uitgangspunten voor de activiteiten die wij aanbieden.

Masterclasses

Vier keer per jaar biedt Spirit4you Masterclasses aan. Een activiteit voor havisten/mbo-studenten uit het examenjaar, die vragen hebben over de keus voor de juiste hbo-opleiding. De leerlingen/studenten zijn -samen met hun ouders- hartelijk welkom voor een middag met inspirerende opdrachten, waarbij de jongeren in kleine groepjes aa de slag gaan om (zelf)kennis te vergaren ten behoeve van de studiekeuze. Tijdens de middag zijn er ook studenten aanwezig waarmee de leerlingen/studenten in gesprek kunnen gaan over wat het betekent om aan het hbo te studeren. De middag wordt begeleid door zowel studiekeuzeadviseurs als hbo-studenten. De Masterclasses worden altijd op een hbo-instelling gegeven, zodat de leerling/student direct al een inkijkje krijgt van het hbo.

Onderwerpen van de Masterclasses zijn:

  • Help! Ik kan niet kiezen
  • Hbo-vaardigheden
  • Wegwijs in het hbo
  • Kans op de arbeidsmarkt

De Masterclasses bieden tevens ruimte voor het verkrijgen van kennis over eigen kwaliteiten en vaardigheden. Dit evenement is geschikt voor havisten, mbo-studenten, ouders en docenten.

Data Masterclasses 2020-2021 volgen

 

Masterclasses op locatie (voortgezet onderwijs)

Spirit4you biedt ook Masterclasses op locatie aan. Deze zijn met name bedoeld voor ouders, mentoren en leerlingen van een havo-school. Op afspraak kan een Masterclass aangevraagd worden.

Onderwerpen voor een Masterclass kunnen zijn;

  • Hoe maak ik een studiekeuze?
  • Wat zijn de hbo-vaardigheden en hoe leer ik deze aan?
  • Wat zijn de ervaringen van hbo-studenten?
  • Wat betekent studeren aan het hbo?

Uiteraard is een mix van bovenstaande onderwerpen ook mogelijk. We bieden deze Masterclass altijd op maat aan. Masterclasses op locatie kunnen waardevol zijn tijdens voorlichtingsavonden en/of ouderavonden.

Hbo-vaardigheden

De overgang van een vervolgopleiding op het hbo wordt door veel scholieren als groot ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat kennis hebben en het kunnen inzetten van hbo-studievaardigheden een belangrijke factor voor studiesucces is. Het is voor de toekomstige hbo-student van belang dat hij of zij aan de ontwikkeling van zijn studievaardigheden werkt. De afstemming en samenwerking tussen vo-scholen en hbo-instellingen is nodig om de overgang van deze scholieren te verbeteren en daarmee hun kans op studiesucces te vergroten. 

Onze thema's

Vestibulum sodales gravida finibus. In ac metus quam. Nullam consectetur rutrum nibh, non rhoncus purus lacinia sed. Maecenas vitae nisi in risus sollicitudin feugiat vel finibus tellus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras ultrices pharetra est ut gravida. Sed vitae lorem ac nisi faucibus placerat. Cras vel dignissim libero. Pellentesque eget congue nulla. Nunc eu risus pellentesque, vulputate lorem sit amet, fringilla ante. Sed ante ligula, molestie et libero et, viverra faucibus justo. Aliquam et gravida arcu.

Loopbaanorientatie
Lees meer
Verbetering aansluiting
Lees meer
Professionalisering en netwerken
Lees meer
Overstapp - naar het hbo

Dé app voor de overstap naar mbo en hbo in de regio Haaglanden. Meer informatie volgt nog.