Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo

maart 2022

Aandacht voor de overstap!

In deze nieuwsbrief doen we een aantal suggesties om met de leerlingen aan de slag te gaan ter voorbereiding op de overstap naar het mbo. Veel succes!

Sterker naar het mbo

Voor leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken: aan de hand van 16 opdrachtkaarten leren ze zichzelf beter kennen en krijgen ze inzicht in de vaardigheden die nodig zijn op het mbo.

Reeks animatiefilmpjes over het mbo

Welke richtingen en opleidingen zijn er in het mbo? En hoe zit het precies met de verschillende niveaus en leerwegen? Spirit4you biedt een reeks van vier animatiefilmpjes over studiekeuze, studierichtingen, niveaus en leerwegen in het mbo. Handig voor leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken!

Wegwijs in het mbo

Nogmaals brengen wij graag de online versie van de mbo-gids Wegwijs in het mbo onder de aandacht. In deze online mbo-gids kun je snel doorklikken naar informatie over het mbo of hoe je een keuze voor een opleiding maakt. Met een klik ben je bij het juiste opleidingsdomein of mbo-school. En overal staan filmpjes die direct bekeken kunnen worden.

Vernieuwd! LOB-portfolio en LOB-paspoort

Het LOB-paspoort is geheel vernieuwd: er is een nieuwe, digitale omgeving ontwikkeld waar alle opdrachten en verslagen betreffende LOB-activiteiten van alle leerjaren op één plek opgeslagen kunnen worden. Vanaf leerjaar 1 vullen leerlingen gaandeweg hun schoolloopbaan hun eigen LOB-portfolio. Leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken vullen vervolgens het LOB-paspoort in, ten behoeve van het intakegesprek op het mbo.

De Overstapp

Download hier de Overstapp! Met deze app kunnen leerlingen in vier stappen hun keuze maken voor een opleiding in het mbo.

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020