Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo

oktober 2021

Event Bekijkjetoekomst in het hbo

Dat was weer een feestje op 5 oktober, het online event Bekijkjetoekomst in het hbo! Er waren maar liefst 22 deelnemende scholen uit Den Haag en omgeving. Zo'n 2500 havisten bezochten het event en namen een kijkje bij de hbo-sectoren, na het doorlopen van het voorbereidend lesmateriaal op de Overstapp. Ook bezochten ze op het hbo-festivalterrein de tent Wegwijs in het hbo en Hbo-studievaardigheden. Na afloop van het event stond de reflectieles klaar in de lobbox: wat heeft het event voor jou opgeleverd en wat wordt je volgende stap?

Hartelijk dank aan een grote groep hbo-studenten, die in de chatrooms maar liefst meer dan 7000 vragen van bezoekers beantwoordden! 

En wat vonden de bezoekers van het event? Het gemiddelde cijfer van de havisten  die naar het event kwamen is een 7,4. Daar zijn we blij mee! Natuurlijk gaan we dit event goed evalueren. De uitkomst daarvan delen we met de lezers van deze nieuwsbrief.

In november vindt het online event Bekijkjetoekomst in het hbo plaats voor alle mbo-studenten die naar het hbo willen doorstromen. Binnenkort volgt meer informatie over dit hbo-event voor mbo'ers.

Netwerk mbo-hbo, donderdag 4 november 15.00 -16.00 uur

Op donderdag 4 november ben je van harte welkom bij het netwerk mbo-hbo. De bijeenkomst staat gepland van 15.00 tot 16.00 uur en we ontmoeten elkaar online. Het centrale thema is Taalvaardig van mbo naar hbo en verder. Wat is er nodig om toekomstige hbo-studenten beter voor te bereiden op de meer complexe taal op het hbo?  Professionals op taalgebied bespreken met ons het grote belang van aandacht voor taalvaardigheden en we stippelen met elkaar een plan uit hoe dit thema de komende maanden onder de aandacht blijft komen. Naast het thema Taalvaardigheden komen tijdens de netwerkbijeenkomst ook andere onderwerpen aan de orde, zoals het LOB-cv en het event Bekijkjetoekomst in het hbo voor mbo-studenten. Fijn als je erbij bent op 4 november. Je kunt je hier aanmelden.

Onderwijs Festival op 9 november

Voor alle directeuren, onderwijsmanagers en teamleiders van vo, mbo en hbo!

Het belang van een goede doorstroom naar het hbo is groot. Na afstemming met schoolbesturen en gemeenten gaan we met directeuren, onderwijsmanagers en teamleiders van havo, mbo en hbo in de regio Haaglanden in gesprek over de thema’s doorstroom en begeleiding, kansengelijkheid en arbeidsmarkt in transitie. Op 9 november ontvangen we u graag in een informele setting om met elkaar stappen te zetten!

Aanmelden kan direct hier

Professionaliseringsbijeenkomsten

Vanaf 4 november starten we met korte online professionaliseringsbijeenkomsten voor collega's in vo, mbo en hbo. De bijeenkomsten zijn steeds van 10.00 tot 11.00 uur en voor iedere bijeenkomst kun je je apart aanmelden. Je krijgt dan kort voor de bijeenkomst de Teamslink toegestuurd.

Welke onderwerpen komen tot de kerstvakantie aan de orde?

  • 4 november - begeleiding van jongeren - wat hebben zij nodig?
  • 11 november - Taal is van belang - van goed naar beter!
  • 18 november - Kansrijke sector Gezondheid
  • 2 december - Kansrijke sector Techniek
  • 9 december - Kansrijke sector Onderwijs

Bij de bijeenkomsten over de kansrijke sectoren zijn leerlingen/studenten ook zeker welkom! Over iedere bijeenkomst wordt nog aparte informatie met de aanmeldlink gestuurd. 

Meer informatie over de bijeenkomst op 4 november: 

Het maken van toekomstkeuzes zoals de studiekeuze, wordt door veel jongeren als lastig ervaren. De druk om de ‘juiste’ keuze te maken is groot. Tegelijkertijd valt dertig procent van de hbo-studenten voortijdig uit en maakt de gekozen opleiding niet af. Hoe komt dat eigenlijk? De studiekeuze-experts van Intermijn geven tijdens deze sessie inzicht in de lastigheid van kiezen vandaag de dag. Ze leggen uit hoe het studiekeuzeproces verloopt, en ze geven tips over wat je kunt doen om de leerling/student te begeleiden bij het 'leren kiezen’. 

Een interessant thema, je bent hartelijk welkom op 4 november van 10.00 tot 11.00 uur. Hier kun je je aanmelden.

 

 

   

Student Skills Team

Ook dit jaar hebben we weer een club met enthousiaste studenten in het Student Skills Team. Het team bestaat uit studenten van de opleiding HRM van De Haagse Hogeschool, die workshops/lessen verzorgen voor havoleerlingen en mbo-studenten die de overstap naar het hbo gaan maken. De studenten kunnen ook op ouderavonden ingezet worden om ouders te informeren en mee te nemen in de wereld van het hbo. We hebben verschillende activiteiten waarvoor de studenten ingezet kunnen worden. Wilt je jouw school hiervoor aanmelden? Dat kan hier.

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020