Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo

mei 2021

LOB-cv

Hebben al jullie havisten en mbo-studenten het LOB-cv al ingevuld? Voor alle jongeren die binnenkort naar het hbo gaan is het (digitale) LOB-cv een handig middel ter voorbereiding op de studiekeuzecheck en de start van hun studie in het hoger onderwijs. Door aan het LOB-cv te werken, krijgen jongeren een goed beeld van zichzelf en staan hun vaardigheden, verwachtingen en andere zaken die van belang zijn op een rijtje. Hierdoor kunnen ze zich goed presenteren tijdens de studiekeuzecheck/intake. De hogescholen in Haaglanden, Rotterdam en Utrecht zullen steeds vaker naar het LOB-cv vragen. De betreffende hbo-opleiding verzorgt de informatie over de procedure rondom de studiekeuzecheck. Deze is niet overal verplicht.

Ook al is het examentijd, attendeer je leerlingen en studenten nog eens op het belang van het invullen van het LOB-cv en stel ook hun ouders op de hoogte. Je vindt het LOB-cv hier. Dank voor de inzet en betrokkenheid!

Event Bekijkjetoekomst in het hbo op 5 oktober 2021

Het lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel: mocht je dat nog niet gedaan hebben, meld je school aan voor het online event Bekijkjetoekomst in het hbo! Volgende maand wordt de indeling per school gemaakt voor de bezoeken aan het event. Vlak voor de zomer krijg je meer informatie over deze nieuwe editie van Bekijkjetoekomst in het hbo op 5 oktober. We hebben goed geluisterd naar de feedback die we vorig jaar kregen en streven er naar een nog beter event neer te zetten, als eerste stap voor leerlingen van havo 5 in de oriëntatie op de keuze voor de juiste hbo-opleiding. Hier kun je je leerlingen van havo 5 aanmelden.

Voor mbo-studenten wordt een apart hbo-event georganiseerd. Begin juni ontvangen de contactpersonen van het mbo hier meer informatie over.

24 juni laatste netwerkbijeenkomst dit schooljaar voor havo, mbo en hbo

Van de laatste netwerkbijeenkomst dit schooljaar, voor havo-, mbo- en hbo-collega's, maken we graag iets bijzonders. Fijn als je er op 24 juni (online) bij bent, van 15.00 tot 16.00 uur! We presenteren dan graag de film die nu in de maak is over starten op het hbo, delen het programma Student Skills Team voor het komende schooljaar, gaan in gesprek over ons jaarprogramma 2021-2022 en verzorgen een vrolijke zomerse afsluiting. Je bent zeer welkom, fijn als je aan kunt sluiten. Hier kun je je aanmelden voor de bijeenkomst.

Student Skills Team, het jaartje rond

Het eerste jaar voor het Student Skills Team zit erop. We hebben meer dan 23 workshops mbo- of hbo-vaardigheden op scholen mogen verzorgen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Uiteraard willen we verder met het Student Skills Team. Om het aanbod nog beter af te stemmen op de wensen van de scholen, vragen we jullie een enquête (slechts een paar minuten) hier in te vullen, als je school bezoek heeft gekregen van het Student Skills Team.

 

Online module Versterken Loopbaanontwikkeling

Wil je aan de slag met loopbaanbegeleiding in jouw organisatie? De module Versterken loopbaanontwikkeling van het Expertisepunt LOB wijst je hierbij de weg en zet aan tot actie. De module bestaat uit 5 thema’s:
1. Coördineren en organiseren van het LOB-programma
2. Faciliteren van het LOB-beleid
3. LOB en arbeidsmarktinformatie
4. LOB bij doorstroom
5. LOB de eerste 100 dagen op het hbo

Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) is op elke school anders. Welk thema voor jou interessant is, kan ook afhangen van je rol binnen het onderwijs. Kies daarom het thema dat jou aanspreekt. Je vindt de online module hier.

 

Handreiking hbo: kiezen voor een hbo-opleiding en dan...

De handreiking Kiezen voor een hbo-opleiding en dan... is bedoeld als inspiratiedocument en als hulpmiddel bij het versterken en verstevigen van bestaande begeleidingsprogramma’s, die zijn gericht op de overgang van de vooropleiding naar het hoger beroepsonderwijs, de start en het vervolg binnen de associate degree of de bachelor. De handreiking is te gebruiken binnen het vo, mbo en het hbo. 

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020