Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo

februari 2020

HBO-CV

Het HBO-CV wordt in deze maanden veelvuldig ingevuld door havo-leerlingen en mbo-studenten. De hbo-instellingen in de regio besteden aandacht aan de inhoud van het HBO-CV tijdens het aanmeldproces en/of tijdens de eerste 100 dagen van de student op het hbo. De leerling/student is eigenaar van het cv en beslist zelf of hij/zij het uploadt tijdens de aanmeldprocedure. Heeft u met uw leerlingen al tijd gemaakt voor het invullen van het HBO-CV? U vindt het in de LOBBOX havo-hbo én in de LOBBOX mbo-hbo. Dank voor de begeleiding van uw leerlingen en studenten! Heeft u vragen over het HBO-CV? Stel ze gerust via info@spirit4you.nl.

Symposium LOB en hbo-vaardigheden

Heeft u zich al aangemeld? Op 19 maart bent u samen met uw collega's hartelijk welkom op het symposium LOB en hbo-vaardigheden. De middag is bestemd voor collega's vanuit vo, mbo en hbo en vindt plaats bij ROC Mondriaan op het Leeghwaterplein. Het symposium biedt een interactief en gevarieerd programma en deelname is kosteloos. Hier vindt u meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden.

Train de trainer: hbo-vaardigheden

Spirit4you verzorgt vanaf februari 2020 aanbod op maat over hbo-vaardigheden. Welke vaardigheden hebben leerlingen nodig om een goede start te maken op het hbo? Komen al deze vaardigheden al aan bod in het lesprogramma op havo/mbo en hoe kunnen ze nog meer ingezet worden? Aan het eind van deze training heb je als team handvatten om de vaardigheden te gebruiken in lessen en meer bewustzijn te creëren bij leerlingen/studenten over de vaardigheden die nodig zijn op het hbo. Naast de training kan ook een presentatie verzorgd worden, voor bijvoorbeeld ouderavonden. Zowel de training als de presentatie worden kosteloos aangeboden aan havo- en mbo-scholen in regio Haaglanden. Heeft u interesse in bovenstaand aanbod, stuur dan een mail naar info@spirit4you.nl Er wordt dan contact met u opgenomen over datum, locatie en duur van de training of presentatie.

Decanennetwerk havo-hbo 26 maart

Tegemoet komend aan vragen vanuit havo-scholen start Spirit4you met een decanennetwerk havo-hbo. Alle decanen/LOB-coördinatoren worden drie maal per jaar uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een netwerkbijeenkomst, waarvoor ook de hogescholen worden uitgenodigd. Tijdens de netwerkbijeenkomst komen actuele onderwerpen aan de orde en is er aandacht voor netwerken en het delen van good practices. Ook wordt geÏnventariseerd welke ondersteuning scholen nodig hebben en welke rol Spirit4you daarin kan spelen. De eerste bijeenkomst van het havo-hbo decanennetwerk Haaglanden vindt plaats op donderdag 26 maart van 9.30 tot 11.00 uur, locatie De Haagse hogeschool. Hier kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst; u bent hartelijk welkom!

6 april Masterclass Wegwijs in het hbo

Op 6 april biedt Spirit4you havo-mbo-hbo een masterclass aan over wat je allemaal moet weten over studeren aan het hbo. De bijeenkomst is bestemd voor havoleerlingen/mbo-studenten en hun ouders. Deelnemers krijgen antwoord op vragen, uiteenlopend van studiepunten tot hulp bij studeren, van studiekosten tot studieverenigingen. Wilt u de uitnodiging voor deze masterclass onder de aandacht brengen van uw leerlingen/ studenten en hun ouders? U bent zelf natuurlijk ook hartelijk welkom. De masterclass wordt aangeboden in het gebouw van De Haagse hogeschool. Hier vindt u meer informatie en de mogelijkeid tot aanmelden.

 

Expertisepunt LOB: doe ook mee aan de LOB-monitor

Leerlingen en studenten goed voorbereiden op hun toekomst is een kerntaak van het onderwijs. Scholen in het vo en mbo organiseren daarom veel verschillende activiteiten op het gebied van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Om een goed beeld te krijgen van LOB in de praktijk én om waardevolle kennis en ervaringen uit het veld op te halen, voert het Expertisepunt LOB voor de tweede keer de Monitor LOB uit onder bestuurders, schoolleiders/locatiedirecteuren, decanen/LOB-coördinatoren en leerlingen/studenten in het vo en mbo. Lees hier meer over de LOB-monitor. 
 

Volg ons op social media!

Bent u graag op de hoogte van al onze activiteiten? Wilt u berichten ontvangen die u ook weer makkelijk kunt doorzetten naar collega's, leerlingen en ouders? Volg ons ook op social media. Vind  ons op LinkedIn en op Instagram en deel onze berichten. Van harte aanbevolen!

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020