Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo

december 2020

Handige vaardigheid: Snellezen! (workshop 10 december)

Je studeert en leest in je studieboek. Plots realiseer je je dat je de laatste alinea’s gemist hebt, dat je gedachten elders waren. Mogelijk lees je dan te langzaam! Je hersenen houden namelijk van inspanning, uitgedaagd worden. Dat is al reden genoeg om je verdiepen in SNELLEZEN. Ellen Koenders biedt belangstellenden een workshop snellezen aan, op 10 december van 10.00 tot 11.15 uur. Na afloop kun je de technieken zelf gebruiken én goed aanbieden aan leerlingen/ studenten, waardoor je ze weer een stapje sterker maakt voor het verwerken van de leerstof op het hbo. Je bent hartelijk welkom deel te nemen aan deze workshop, die in Teams wordt aangeboden. Er is ruimte voor 20 deelnemers. Meld je hier aan. Deelname is kosteloos.

Januari 2021: de maand van de kansrijke hbo-sectoren

Na de kerstvakantie blijven we informatie en inspiratie bieden aan collega's van vo, mbo en hbo door het organiseren van lezingen, workshops en presentaties op de donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. De maand januari hebben we uitgeroepen tot de maand van de kansrijke hbo-sectoren. De sectoren Techniek, Onderwijs en Gezondheid komen uitgebreid aan de orde, zowel wat betreft informatie over de variatie aan opleidingen als over de kansrijke doorstroom naar werk. Binnenkort ontvang je meer informatie over de maand van de kansrijke sectoren met de mogelijkheid je aan te melden voor de bijeenkomsten.

Hogeschool Inholland: De keuze is reuze!

Er gebeurt momenteel veel op de arbeidsmarkt en dat heeft invloed op de loopbaan van hbo-studenten. Het is dus niet alleen belangrijk om jongeren goed voor te bereiden op je studiekeuze, maar ook om voor hen en met hen voorbereid te zijn op trends in de wereld om ons heen. De afgelopen jaren hebben de onderzoekers van Hogeschool Inholland, HRM & Persoonlijk Ondernemerschap, diverse onderzoeken uitgevoerd en daar veel kennis uit verworven. Deze kennis, rondom de thema's duurzame studiekeuze en duurzame loopbaanontwikkeling, willen ze graag delen. Hiertoe zijn webinars ontwikkeld voor leerlingen en decanen van vo/mbo en instroomcoördinatoren, met opdrachten voor studenten die uitdagen tot oriëntatie op de arbeidsmarkt en oriëntatie op beroepen en functies. Lees hier meer informatie over deze webinars, van harte aanbevolen.

Loopbaanontwikkeling en corona

We zijn er nog niet...de coronamaatregelen blijven ook het onderwijs in de greep houden. Scholen blijven zich inzetten om nieuwe manieren te ontwikkelen om hun leerlingen les te geven en informatiedagen te organiseren. Onderwijs op afstand speelt nog steeds een belangrijke rol spelen. Maar hoe begeleid je leerlingen/studenten op afstand bij het keuzeproces? Hoe doen andere scholen dat en wat zijn handige links, tips en praktijkvoorbeelden? Hier vind je meer informatie over keuzebegeleiding voor voor havo/vwo, hier voor mbo en hier voor hbo, met dank aan het Expertisepunt LOB.

Nieuwe website Expertisepunt LOB

Graag delen we in deze nieuwsbrief de nieuwe site van het Expertisepunt LOB. De site biedt een handig overzicht van informatie per sector, materialen en tools, onderzoeken en inspirerende praktijvoorbeelden. Bekijk ook de agenda met een veelzijdig aanbod aan bijeenkomsten. Om je voordeel mee te doen!

Interview met één van onze Student Skills Team studenten Maxime!

Eén van onze Student Skills Team studenten is Maxime. In onderstaand interview vertelt zij waarom zij meedoet aan dit project.

“Achteraf had ik het zelf heel fijn gevonden om meer begeleiding te krijgen en te kunnen spreken met 'ervaringsdeskundigen' toen ik een studiekeuze ging maken. Helaas was daar toen op mijn middelbare school geen mogelijkheid toe.
Ik kan nu, door deel te nemen aan het Student Skills Team van Spirit4you, van toegevoegde waarde zijn voor leerlingen die in een vergelijkbare situatie zitten als waarin ik 5 jaar geleden zat. Deze leerlingen kijken tegen je op en je moet daar enthousiast en gemotiveerd staan. Zij rekenen op jou!
Naast de scholieren die ik help, ontwikkel ik zelf ook vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan voorlichten, trainen, gesprekstechnieken en netwerken. Wat mij betreft een win-winsituatie.”

Aanmelden voor een workshop hbo-vaardigheden of Wegwijs in het hbo, verzorgd door het Student Skills Team, kan via deze link 

 

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020