Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo

september 2020

Jaarprogramma vo-mbo 2020-2021

Het nieuwe schooljaar is weer van start! In het jaarprogramma 2020-2021 voor de overstap vo-mbo van Spirit4you kunt u lezen wat er allemaal op de planning staat.

Wij houden u graag op de hoogte via e-mail en www.spirit4you.nl 
Mail ons: info@spirit4you.nl
Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram (@spirit4you.insta)

Decanenbijeenkomst 10 september 2020

Meld je aan voor de eerste decanenbijeenkomst vo-mbo van dit schooljaar op: donderdag 10 september, van 10.00 tot 11.30 uur, online via Teams.

Je ontvangt een link om mee te doen in Teams, nadat je je hier ingeschreven hebt.

Het programma is als volgt:
1) Ontwikkelingen in het mbo (Leo Plugge, ROC Mondriaan)
2) Nieuws vanuit Spirit4you (Petra Kalee)
3) Toelichting over de Nieuwe Leerweg (Susan van den Heuvel, projectleider ministerie van OCW)
4) De Bekijk Je Toekomst Nu beurs (Marie-Anne van der Toorn)
5) Voorlichting op het vo door het mbo (Ronald van der Ham, ROC Mondriaan)

Webinar Marinka Kuijpers: de basisprincipes van LOB in het vmbo

Het vormgeven van loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) door middel van loopbaancompetenties is wettelijk verplicht voor het vmbo. LOB inbedden in de school is echter voor veel scholen een uitdaging. Kiezen op lange termijn is ontzettend moeilijk voor jongeren. Dat kun je niet zomaar, daar moet je als leerling bij begeleid worden. Hoe kun je als docent/decaan/mentor je leerlingen goed begeleiden? Prof.dr. Marinka Kuijpers heeft vijf loopbaancompetenties (kwaliteitenreflectie, motieven reflectie, werkexploratie, loopbaanzelfsturing en netwerken) ontwikkeld die jongeren in kunnen zetten bij het vormgeven van hun loopbaan.

In samenwerking met de Lucas Academie biedt Spirit4you speciaal voor decanen en mentoren uit het vmbo een webinar aan over loopbaangericht leren en loopbaancompetenties aan op: woensdag 30 september 2020, van 15.00 tot 17.00 uur, online via Teams. Meld je hier aan!

Student Skills Team

Dit schooljaar gaan we van start met een nieuw project! Het ontwikkelen van mbo-vaardigheden bij vmbo-leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken. We hebben hiervoor een Student Skills Team samengesteld: studenten van de opleiding HRM van de Haagse Hogeschool, met een mbo-achtergrond, die aan de slag gaan met vmbo-leerlingen! De studenten kunnen ook op ouderavonden ingezet worden om ouders te informeren en mee te nemen in de wereld van het mbo. We hebben verschillende activiteiten waarvoor de studenten ingezet kunnen worden. Wilt u uw school hiervoor aanmelden? Dat kan hier!

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020