Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo

maart 2020

Petje af voor het onderwijs!

Op alle scholen wordt hard gewerkt om de voortgang van het lesprogramma voor leerlingen en studenten zo goed mogelijk te organiseren. Ook de decanen, studievoorlichters, mentoren, slb'ers en LOB-coördinatoren hebben een flinke klus: wat moet er allemaal gebeuren om leerlingen en studenten te begeleiden naar vervolgonderwijs of werk? Daarom vindt in deze nieuwsbrief informatie, tips en een aanbod van activiteiten voor iedereen die met studiekeuzebegeleiding te maken heeft. Zijn er na het lezen van deze brief vragen of wensen, klop gerust bij ons aan, Mascha Westgeest en Karina Baarda van Spirit4you havo-mbo-hbo. Graag via info@Spirit4you.nl.

Online: wat wil ik weten over het hbo?

Leerlingen van de havo en studenten van mbo 4-opleidingen hebben veel vragen over het hbo. Hoe zit dat met studiepunten en blackboard, moet je echt zelfstandig werken, wat als ik op kamers wil, kun je nog wel een bijbaantje hebben.... Om antwoord te kunnen krijgen op alle vragen, organiseren we vanaf nu Ontmoetingen in Teams. Hbo-studenten komen in contact met uw leerlingen/studenten.

Hoe werkt het? U stelt een groep van maximaal 10 jongeren samen in het Microsoft Teams (online communicatieplatform) en we maken een online-afspraak waarbij drie hbo-studenten aanwezig zijn. Uw deelname wordt ook op prijs gesteld. De studenten stellen zich kort voor en vervolgens kan iedereen via de chatfunctie vragen stellen. De sessie duurt een uur en als dat te kort blijkt, maken we een nieuwe afspraak. Interesse? Mail voor een afspraak naar info@spirit4you.nl. Van harte welkom!

Kom naar de Open dag!

De 'normale' open dagen gaan niet door. Maar er is wel een online open dag bij De Haagse hogeschool! Hier hoort u daar meer over. Geef dit bericht alstublieft door aan uw leerlingen/studenten en hun ouders. Ook de informatie over andere hogescholen maken wij graag in nieuwsbrieven bekend. Breng ons gerust op de hoogte!

Aanmelden hbo en studiekeuzecheck

De reguliere aanmelddeadline voor studenten (1 mei) wordt verschoven naar 1 juni. Dit geeft ruimte aan studenten die zich door het coronavirus niet op tijd konden aanmelden. Het kan zijn dat bepaalde vormen van de studiekeuzecheck geen doorgang kunnen vinden, omdat deze vragen om fysieke aanwezigheid van de student. Voor de mbo-student die volgend jaar niet aan een hbo-opleiding kan beginnen door een kleine studievertraging als gevolg van de coronacrisis moet extra aandacht zijn. Het gaat dan om studenten die enkele vakken of de stage niet hebben kunnen afronden. Lees  hier verder voor meer informatie.

Wat weet je over het KABK?

Af en toe verzorgen we in onze nieuwsbrief extra informatie over hbo-opleidingen. Dit keer besteden we graag aandacht aan de opleidingen van de KABK, de oudste kunstopleiding van Nederland, in het hartje van Den Haag. Neem eens een kijkje bij de kunstopleidingen én stuur deze informatie gerust door naar uw leerlingen/studenten en hun ouders. 

Tips vanuit NVL/NVS

Veel informatie voor de studiekeuzebegeleiders is op een rijtje gezet door de NVS/NVL. Hier vindt u een overzicht  Heeft u ook informatie of tips om te delen? Geef het aan ons door, dan nemen we uw bericht op in de volgende nieuwsbrief, die begin april zal uitkomen. Dankuwel en succes met al uw werk!

Afmelden nieuwsbrief

Spirit4you.nl | © Spirit4you 2020