Een groot deel van de mbo-4 studenten stroomt door naar het hbo (ongeveer 40%). Spirit4you wil mbo-studenten en -docenten ondersteunen en adviseren met een goed en praktisch overstapprogramma, gebruikmakend van de expertise die in de regio Haaglanden en daarbuiten ontwikkeld is. Hiermee kunnen we de transitie van mbo-hbo versterken en versoepelen.

LOB-cv

Het LOB-cv is een belangrijk instrument om de overstap van het mbo naar het hbo te verbeteren. Het heeft een meerwaarde voor zowel de mbo-student als voor de hogescholen.

Voor de mbo-student is het LOB-cv een goed middel om zich voor te bereiden op de studiekeuzecheck en het intakegesprek op het hbo. De student zet alles op een rij wat met zijn studiekeuze te maken heeft en krijgt hierdoor inzicht en overzicht. Voor het hbo geeft het LOB-cv een vollediger beeld van de mbo-student die zich aanmeldt. Op deze manier kan er beter worden ingegaan op de aangegeven kwaliteiten, studiekeuzeactiviteiten, motivatie en verwachtingen van de betreffende student.

Mbo-studenten maken een account aan met behulp van hun e-mailadres. Mbo-studenten beheren hun eigen account; zij bepalen de inhoud van hun LOB-cv en wie het mag zien. Eenmaal ingelogd verschijnen de zes thema's waarover ze vragen moeten beantwoorden. Ze doorlopen stap-voor-stap deze onderdelen en vullen alles zo goed mogelijk in.


Bij De Haagse Hogeschool hebben de toekomstige studenten de mogelijkheid om hun LOB-cv te uploaden bij het aanvragen van een studiekeuzecheck.
De studiekeuzecheck is een gesprek om de laatste twijfels wat betreft hun keuze voor de opleiding te bespreken.

 

 

Verder lezen
Bekijkjetoekomst in het hbo

Studiekeuze event

Op 6 oktober 2020 vond het hbo-event Bekijkjetoekomst in het hbo online plaats. Havisten en mbo'ers uit de regio Haaglanden krijgen de kans hier kennis te maken met alle sectoren in het hbo. Tijdens het online 'festival' gaat iedereen langs deze drie tenten:

 • de mainstage waar alle Sectoren in het hbo worden gepresenteerd;
 • het podium over Kwaliteiten & interesses;
 • en de Wegwijs in het hbo-tent.

Bij elke tent zijn er video's en vlogs van hbo-studenten te zien en is het mogelijk te chatten met een hbo'er en extra informatie te downloaden.
Veel mbo-studenten stromen door naar het hbo, maar hebben twijfels of ze het aankunnen en nog wel zin hebben nog 4 jaar te gaan studeren. Lastige keuzes, waarbij Spirit4you en de hbo-studenten de mbo'ers graag willen helpen!

Wat kun je verwachten?
Ontdek de 9 sectoren van het hbo:

 • Aarde en Mileu
 • Economie en Bedrijf
 • Gedrag en Maatschappij
 • Gezondheid
 • IT & Design
 • Kunst en Cultuur
 • Onderwijs en Opvoeding
 • Recht en Bestuur
 • Techniek

 

 

Overstapp - naar het hbo

Onze thema's

Vestibulum sodales gravida finibus. In ac metus quam. Nullam consectetur rutrum nibh, non rhoncus purus lacinia sed. Maecenas vitae nisi in risus sollicitudin feugiat vel finibus tellus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras ultrices pharetra est ut gravida. Sed vitae lorem ac nisi faucibus placerat. Cras vel dignissim libero. Pellentesque eget congue nulla. Nunc eu risus pellentesque, vulputate lorem sit amet, fringilla ante. Sed ante ligula, molestie et libero et, viverra faucibus justo. Aliquam et gravida arcu.

Loopbaanorientatie
Lees meer
Verbetering aansluiting
Lees meer
Professionalisering en netwerken
Lees meer