Een groot deel van de mbo-4 studenten stroomt door naar het hbo (ongeveer 40%). Spirit4you wil mbo-studenten en -docenten ondersteunen en adviseren met een goed en praktisch overstapprogramma, gebruikmakend van de expertise die in de regio Haaglanden en daarbuiten ontwikkeld is. Hiermee kunnen we de transitie van mbo-hbo versterken en versoepelen.

HBO-CV

Het HBO-CV is een belangrijk instrument om de overstap van het mbo naar het hbo te verbeteren. Het heeft een meerwaarde voor zowel de mbo-student als voor de hogescholen.

Voor de mbo-student is het HBO-CV een goed middel om zich voor te bereiden op de studiekeuzecheck en het intakegesprek op het hbo. De student zet alles op een rij wat met zijn studiekeuze te maken heeft en krijgt hierdoor inzicht en overzicht. Voor het hbo geeft het HBO-CV een vollediger beeld van de mbo-student die zich aanmeldt. Op deze manier kan er beter worden ingegaan op de aangegeven kwaliteiten, studiekeuzeactiviteiten, motivatie en verwachtingen van de betreffende student.

Mbo-studenten maken een account aan met behulp van hun e-mailadres. Mbo-studenten beheren hun eigen account; zij bepalen de inhoud van hun HBO-CV en wie het mag zien. Eenmaal ingelogd verschijnen de zes thema's waarover ze vragen moeten beantwoorden. Ze doorlopen stap-voor-stap deze onderdelen en vullen alles zo goed mogelijk in.


Bij De Haagse Hogeschool hebben de toekomstige studenten de mogelijkheid om hun hbo/lob-cv te uploaden bij het aanvragen van een studiekeuzecheck.
De studiekeuzecheck is een gesprek om de laatste twijfels wat betreft hun keuze voor de opleiding te bespreken.

 

 

Bekijkjetoekomst in het hbo

Studiekeuze event

In oktober vindt het hbo-event Bekijkjetoekomst in het hbo plaats. Havisten en mbo'ers uit de regio Haaglanden krijgen de kans hier kennis te maken met alle sectoren in het hbo. Diverse hogescholen uit de regio geven informatie over hun opleidingen en iedereen kan meedoen aan doe-activiteiten en workshops. Ook is het mogelijk gesprekken met hbo-studenten en studiekeuzeadviseurs te voeren. Veel mbo-studenten stromen door naar het hbo, maar hebben twijfels of ze het aankunnen en nog wel zin hebben nog 4 jaar te gaan studeren. Lastige keuzes, waarbij Spirit4you en de hbo-studenten de mbo'ers graag willen helpen!

Wat kun je verwachten?
Ontdek de 10 sectoren van het hbo:

  • Aarde en Mileu
  • Economie en Bedrijf
  • Gedrag en Maatschappij
  • Gezondheid
  • IT & Design
  • Kunst en Cultuur
  • Onderwijs en Opvoeding
  • Recht en Bestuur
  • Taal en Communicatie
  • Techniek

Het event vindt online plaats op 6 oktober 2020.